Πανελλήνιες 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις και πού θα κυμανθούν

Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με το που θα κινηθούν οι βάσεις 2023 αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η ελάχιστη βάση εισαγωγής να αφήσει εκτός των πανεπιστημιακών σχολών έναν στους τρεις μαθητές.

Όπως είχε προαναγγελθεί ήδη από τον Μάϊο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2023 μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, οι βάσεις 2023 για τις Πανελλήνιες εξετάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 27 ή την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με το που θα κινηθούν οι βάσεις 2023 αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η ελάχιστη βάση εισαγωγής να αφήσει εκτός των πανεπιστημιακών σχολών έναν στους τρεις μαθητές.

Επίσης οι βάσεις 2023 αναμένεται να ανέβουν για δύο λόγους:

  • πρώτον λόγω της αύξησης των υποψηφίων και
  • δεύτερον λόγω των βελτιωμένων επιδόσεων των εξεταζόμενων σε αρκετά μαθήματα.

Τέτοιες βελτιωμένες επιδόσεις σύμφωνα με τους ειδικούς καταγράφονται κυρίως στο τέταρτο πεδίο, όπου οι εξεταζόμενοι φέτος τα έχουν πάει καλύτερα. Όσον αφορά στα υπόλοιπα πεδία, αναμένεται μεγάλη αύξηση στο πρώτο, μικρότερη αναλογικά στο δεύτερο και πτώση στο τρίτο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις βάσεις ηλεκτρονικά μέσω του https://results.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον κωδικό υποψηφίου.

Πηγή: www.neolaia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *